Μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο μας: χρηματοδοτικό εργαλείο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ζώων συντροφιάς»

Μια μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο μας: Δημοσιεύτηκε, προχτές 3 Ιουνίου, από το υπουργείο Εσωτερικών ένα πρόγραμμα (Φιλόδημος ΙΙ) που αφορά άμεσα την πόλη μας. Ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ( «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ζώων συντροφιάς» ) που δίνει τη δυνατότητα σε όποιον Δήμο υποβάλει αίτηση, να του δοθεί χρηματοδότηση έως και 300 χιλιάδες ευρώ (συν ΦΠΑ) για να κατασκευάσει καταφύγιο. Ποσό ικανοποιητικό για τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου για τους τετράποδους φίλους, που να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για αδειοδότηση.

Η πόλη έχει συνέχεια. Μπορεί η υπάρχουσα δημοτική αρχή να παραδίδει στις 31 Αυγούστου και η επόμενη να αναλαμβάνει 1 Σεπτεμβρίου όμως το πρόγραμμα
για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς “τρέχει” ήδη από τις 4 Ιουνίου και η πρόσκληση υποβολής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Τα χρήματα του προγράμματος -όπως φαίνεται- δεν φτάνουν για όλους τους Δήμους της χώρας, επομένως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η προτεραιότητα και η ετοιμότητα. Που σημαίνει ότι η νυν δημοτική αρχή πρέπει από τώρα να ξεκινήσει να εργάζεται για την κατάρτιση του φακέλου με τα δικαιολογητικά και ο κ. Λύρος να δώσει τον τόνο για τον τρόπο με τον οποίο οι αιρετοί θα δουλέψουν, μαζί με την αρωγή των πολιτών, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να βάλουμε τις βάσεις για να λύσουμε ενα μακροχρόνιο ζήτημα που αναγνωρίζουμε όλοι ότι ταλανίζει την πόλη μας χρόνια τώρα.

Δείτε εδώ την πρόσκληση υποβολής και τις προυποθέσεις: https://bit.ly/2WQFOpN

Εκ του συνδυασμού

No Comments