Αγία Τριάδα – Τουρλίδα: ένας εν δυνάμει προορισμός

Κάνοντας μια βόλτα προς την Τουρλίδα, διαπιστώνουμε εύκολα ότι ήδη οι κάτοικοι της πόλης, λόγω του καιρού ξεχύνονται όλο και περισσότεροι για τον περίπατο τους στο μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων πεζόδρομο. Οι πιο τολμηροί μάλιστα απολαμβάνουν τα δροσερά νερά στο τέλος της διαδρομής.


Οι κάτοικοι του Μεσολογγίου, είμαστε τυχεροί διότι σε 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης έχουμε μια υπέροχη διαδρομή περιπάτου καθώς και μια πλαζ που με την κατάλληλη φροντίδα και ένα σωστό σχεδιασμό μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η νεολαία χάριν της μικρής απόστασης, απολαμβάνει καθημερινά αυτή την όμορφη τοποθεσία με την καταπληκτική θέα της και ουσιαστικά μπορεί να κάνει διακοπές παραμένοντας στην πόλη της.

Προς τα τέλη Μαρτίου κάθε χρονιάς ξεκινάει η συζήτηση για τον ποδηλατόδρομο και τον πεζόδρομο του δρόμου της Τουρλίδας, την παραλία της ίδιας περιοχής και το δρόμο της Αγίας Τριάδας. 
Η διαμόρφωση ωστόσο, της δημοτικής παραλίας για την εξυπηρέτηση των λουομένων είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται να σχεδιάζεται από το Φεβρουάριο, να δρομολογείται το Μάρτιο και να υλοποιείται το αργότερο τον Απρίλιο. Το ίδιο ισχύει και για τα λουτρά της Αγίας Τριάδας. Ο καθαρισμός και το στρώσιμο άμμου στην πλαζ, η τοποθέτηση ομπρελών, καλαθιών για τα σκουπίδια και παγκάκια, τα αποδυτήρια, οι ντουζιέρες, η προσβασιμότητα ΑμεΑ και ηλικιωμένων, το πάρκινγκ, τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής και η αντικατάσταση του τσιμέντου στο τέλος της Τουρλίδας, είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον αντίστοιχα κατάλληλο τρόπο.

Παράλληλα, χρειάζονται ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της κίνησης των λεωφορείων από και προς την Αγία Τριάδα καθώς και πρόβλεψη για τη διαγράμμιση του χώρου παρκαρίσματος στην Τουρλίδα, να μειωθεί η επικινδυνότητα του σημείου και να μην εμποδίζεται η αναστροφή των λεωφορείων, των πούλμαν και των Ι.Χ.

Το μικρό αλλά γραφικό αλιευτικό καταφύγιο σκαφών στην Τουρλίδα θα πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους. Ένας συνολικός ανασχεδιασμός και η διαμόρφωσή του θα προσθέσει στην ομορφιά του τοπίου και στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών αλιέων.
Όλα τα παραπάνω (δρόμος και πλάζ Τουρλίδας, Αγία Τριάδα, καταφύγιο σκαφών) πρέπει να αντιμετωπιστούν ενιαία. Τα σημεία αυτά είναι από τα σήματα κατατεθέντα της πόλης μας και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την Κοινότητα μας. Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να τα χαρούμε όλοι μας αλλά και ο κάθε επισκέπτης της πόλης.


Ένας ποδηλατόδρομος/ πεζόδρομος με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, λειτουργικές εγκαταστάσεις λασποθεραπείας καθώς και μια πλαζ σύγχρονη που θα σέβονται το τοπίο και το περιβάλλον, μπορεί να γίνουν η πρώτη επιλογή για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες είναι δικαίωμα όλων και το να απολαμβάνουμε αυτό το αγαθό με αξιοπρέπεια αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.
Διαβάζουμε για ένα έργο με χρηματοδοτηση από την Περιφέρεια κόστους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ “Βελτίωση της Προσβασιμότητας της περιοχής Τουρλίδας” που ωστόσο δεν περιλαμβάνει υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ και δε γνωρίζουμε τι θα συμβεί με τον αποχετευτικό αγωγό, έργα που θεωρούμε απαραίτητα. Αυτό όμως που μεγαλώνει τον προβληματισμό μας είναι το γεγονός ότι για αυτό το έργο δεν έχει γίνει ουσιαστική διαβούλευση με τους πολίτες και δεν έχει ληφθεί υπόψη η καθημερινότητα και οι συνήθειές τους.

Τέλος, οι εξαγγελίες για το έργο αυτό και το γεγονός ότι οι εκλογές φέτος θα γίνουν τέλη Μαΐου δεν πρέπει να αποσυντονίσουν την οργάνωση του Δήμου μας σε κανέναν τομέα.

No Comments