Θέματα άμεσης παρέμβασης (ΚΕΠΠΥΕΛ, δρόμος για την Πανεπιστημιούπολη Μεσολογγίου)

Συνδυασμός “ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟY”

Ζαλοκώστα 6, όπισθεν Αγίας Παρασκευής

[email protected]

Τηλ. Επικ. 6978539302

ΠΡΟΣ: Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Σταυροπούλου 31, Ραδιομέγαρο, Τ.Κ. 30200

Υπόψη κ.κ. Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου,

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους,

Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, 25-07-2019

Κύριοι,

 

Θα θέλαμε με το παρόν να σας γνωστοποιήσουμε δύο θέματα που ήρθαν στην αντίληψη μας μετά από ενημέρωση Δημοτών και επιθυμούμε τις ενέργειες σας σε αυτά διότι χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων:

 

  1. ΚΕΠΠΥΕΛ (ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ): Είναι υπηρεσία από την οποία εξυπηρετούνται αγρότες της περιοχής μας. Ο Δήμος μας έχει παραχωρήσει στην υπηρεσία για την εύρυθμη λειτουργία της, τον πρώτο όροφο από το Βυρώνειο κτίριο στην περιμετρική. Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο έχει παρατηρηθεί το αξιοπερίεργο και απαράδεκτο φαινόμενο, η Υπηρεσία να είναι ανοιχτή και να εξυπηρετεί μόνο κάθε Τετάρτη. Με βάση πληροφορίες,  εχθές, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, η υπηρεσία δεν δούλεψε καθόλου! Δεν υπήρχε κανένας υπάλληλος. Πράγμα που σημαίνει ότι οι αγρότες της περιοχής μας για να εξυπηρετηθούν πήγαν στο Αγρίνιο. Το ίδιο και άτομα από Ναύπακτο και τις γύρω περιοχές. Αποτελεί παράδοξο! Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στον οποίο εντάσσονται οι αγρότες της περιοχής έχει τα γραφεία του στο Μεσολόγγι, επομένως κάποιος αγρότης για να εξυπηρετηθεί θα πρέπει να έρθει Μεσολόγγι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και μετά να μεταβεί στο Αγρίνιο στην υπηρεσία ΚΕΠΠΥΕΛ για να πάρει τις βεβαιώσεις που χρειάζεται. Παρακαλούμε όπως έρθετε σε επικοινωνία με την εν λόγω Υπηρεσία και επιληφθείτε του θέματος που επηρεάζει την καθημερινότητα τμήματος του πληθυσμού του Δήμου μας.

  2. Δρόμος για το πρώην ΤΕΙ (τόσο ο πίσω δρόμος που περνάει από την Κοινότητα Ρομά, όσο και ο δρόμος που ενώνει το πρώην ΤΕΙ με την παλιά Εθνική οδό) δεν έχουν επαρκή φωτισμό, θέλουν καθάρισμα. Ενόψη του ξεκινήματος των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών τον Σεπτέμβριο, η πόλη μας οφείλει να υποδεχτεί με το καλύτερο τρόπο, το νέο Πανεπιστημιακό ίδρυμα, καθηγητές και φοιτητές. Ο δρόμος που συνδέει την πόλη του Μεσολογγίου με την Πανεπιστημιούπολη Μεσολογγίου, είναι απαράδεκτος. Οφείλουμε άμεσα να προβούμε σε παρεμβάσεις. Η προσβασιμότητα προς το Πανεπιστήμιο οφείλει να είναι ασφαλής.

 

Με εκτίμηση,

 

Ο συνδυασμός “ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ”

No Comments