Τουρλίδα – ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αποφυγή ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση των λουομένων

Το παρόν έγγραφο πήρε αριθμό πρωτοκόλλου: 137/11-06-2019 Γραφείο Δημάρχου και 11558/11-06-2019 Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου. Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό. Το παρόν κοινοποιήθηκε σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Υπόψη κ.κ. Αντιδημάρχων

Κοινοποίηση: Γραφείο Δημάρχου, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Μεσολογγίου

Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, 11-06-2019

 

ΘΕΜΑ: “Παραλία Τουρλίδας”

Κύριοι,

 

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, αρχές μηνός Ιουνίου, στην παραλία της Τουρλίδας, στον παραθαλάσσιο χώρο που δεν είναι μισθωμένος από τον επαγγελματία που δραστηριοποιείται στο τουριστικό περίπτερο. Σας επισυνάπτουμε σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Πλήθος λουομένων χρησιμοποιεί και έχει καθημερινά ως πρόσβαση στη θάλασσα το τσιμεντένιο κρηπίδωμα που βρίσκεται πλησίον των φάρων. Ωστόσο, στο σημείο αυτό,

(α) τα τσιμέντα παρουσιάζουν ρήγμα, έχουν σπάσει και αποκολληθεί στο σημείο μπροστά από τα σκαλοπάτια και ένα μέρος από αυτά έχει βυθιστεί στη θάλασσα. Είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο, με μεγάλες πιθανότητες να προκληθεί ατύχημα.

(β) Την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο υπήρχαν και χρησιμοποιούνταν για την πρόσβαση των λουομένων στην θάλασσα δύο μεταλλικές σκάλες. Η μία σκάλα δεν υπάρχει πλέον (έχει  εξαφανιστεί) και η άλλη, ενώ χθες το μεσημέρι είχε αποκολληθεί, όπως μπορεί να δει κάποιος στη σχετική φωτογραφία, επανατοποθετήθηκε πρόχειρα από κάποιους και ίσα που κρατιέται από ένα μικρό καρφάκι, με κίνδυνο από στιγμή σε στιγμή να προκαλέσει ατύχημα.

(γ) Παράλληλα, δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, εκτός ενός μικρού, που είναι συνήθως γεμάτος, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να σκορπάνε στο χώρο.

(δ) Το ένα ντουζ, από τα δύο που υπάρχουν, δεν λειτουργεί, ενώ από αυτό το ίδιο υπάρχει συνεχής απώλεια ύδατος.

(ε) Τέλος, η συγκεκριμένη περιοχή χρειάζεται να ενισχυθεί άμεσα με ικανό αριθμό ομπρελών για σκίαση, αφού οι παλιές κείτονται κατεστραμμένες στον τόπο, καθώς και ένα τουλάχιστον αλλακτήριο προς εξυπηρέτηση των λουομένων.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα των κατάλληλων ενεργειών (επισκευή των τσιμέντων, αντικατάσταση της μιας σκάλας και στερέωση της δεύτερης, τοποθέτηση  κάδων απορριμμάτων, επισκευή του ντουζ, εγκατάσταση ομπρελών για σκίαση και εγκατάσταση αλλακτηρίου) για την αποφυγή ατυχημάτων καθώς και την άμεση εξυπηρέτηση των λουομένων δημοτών και επισκεπτών.

 

Με εκτίμηση,

Ο συνδυασμός “ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ”

No Comments