Συνάντηση γειτονιάς _ Συνοικισμός-Βίγλα

Την Τετάρτη 15 Μαΐου βρεθήκαμε στην πλατεία Συνοικισμού, σε ένα κομμάτι της καινούργιας πόλης (Συνοικισμός/Βίγλα), που ίσως η πόλη δεν έχει δείξει την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται.

Τα προβλήματα που αναδείχθηκαν σε αυτή την γειτονιά είχαν σε μεγάλο βαθμό να κάνουν με τον δρόμο Μάνας και τον κεντρικό δρόμο (Παπαδιαμαντοπούλου) που διασχίζουν την περιοχή. Οι υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσονται και ο θόρυβος των μηχανοκίνητων οχημάτων προβληματίζουν τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένου και των παιδιών που κινούνται από και προς τα σχολεία της περιοχής.

Επίσης ζητούν να δοθεί έμφαση στο θέμα της καθαριότητας και πιο συγκεκριμένα στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων καθώς να υπάρξει ενημέρωση για το τι συμβαίνει με την ανακύκλωση στο δήμο. Παράλληλα αναφέρθηκαν στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Άλλο σημαντικό που έθεσαν ήταν να καθαρίζονται τα φρεάτια στην ώρα τους και να συνδεθούν όλα τα σπίτια με την αποχέτευση. Πολλές επισημάνσεις έγιναν για την κατάσταση του οδοστρώματος σε αρκετούς δρόμους (π.χ οδός Μάνας) καθώς και στα λιμνάζοντα νερά που προκύπτουν μετά τις βροχοπτώσεις.

Επίσης πολλοί θεώρησαν άστοχη την τοποθέτηση της παιδικής χαράς πάνω στην πλατεία, διότι χάθηκε ένας λειτουργικός κοινόχρηστος χώρος παρόλα αυτά επικροτούν τη δημιουργία της.

Πέρα από τους προβληματισμούς όμως οι κάτοικοι εξέφρασαν και αρκετές ιδέες. Μια από αυτές είναι η μετατροπή της σιδηροδρομικής γραμμής που υπάρχει στην περιοχή σε ποδηλατόδρομο για την μετάβαση των παιδιών στο σχολείο. Για την επικινδυνότητα της οδού Παπαδιαμαντοπούλου οι κάτοικοι πρότειναν σαμαράκια, σήμανση και ρύθμιση της στάθμευσης. Παράλληλα κρίθηκε σκόπιμο να αυξηθούν οι στειρώσεις στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς καθώς και η δημιουργία ενός βιώσιμου καταφυγίου που να πληρεί τις προδιαγραφές. Επιπλέον ζήτησαν να υπάρξει περισσότερος συντονισμός των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Η πόλη τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί έξω από τα όρια του τείχους, επομένως είναι σημαντικό η παλιά με την καινούργια πόλη να συνδεθούν για να υπάρξει ταυτόχρονη ανάπτυξη ολόκληρης της κοινότητας Μεσολογγίου.

No Comments