Σταυρούλα Τσακμακλή

Σταυρούλα Τσακμακλή

Γεννήθηκα  στο Μεσολόγγι.

Σπούδασα στην Ανωτέρα Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών Αθηνών (Κ.Α.Τ.Ε.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ  στην κατεύθυνση Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων. Συνέχισα στην Πολυτεχνική Σχολή Πατρών στον κλάδο του Πολιτικού Μηχανικού.

Από το 1981 έως το 1983 εργάστηκα ως ιδιώτης Μηχανικός και ασχολήθηκα με  την μελέτη-έκδοση οικοδομικών αδειών και την επίβλεψη αυτών.

Τέλη του 1983 διορίσθηκε στην Πολεοδομία Μεσολογγίου ως Πολιτικός Μηχανικός για τις  μελέτες Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης (Ε.Π.Α). Στη Πολεοδομία εργάστηκα για  επτά συνεχή έτη.

Από το 1990 εργάστηκα στη Δ/νση Δημοσίων Έργων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτ/νίας στο Τμήμα Κτιριακών Έργων για είκοσι τρία (23) χρόνια. Ασχολήθηκα με σύνταξη μελετών Δημοσίων κτιρίων  (κυρίως Σχολείων) και την επίβλεψη αυτών. Επίσης με μελέτες έργων οδοποιίας και την επίβλεψη αυτών.

Παντρεύτηκα με τον Οικονομολόγο Παλλάδα Σωτήρη και αποκτήσαμε  ένα παιδί.

Αρνούμενη την ιδεολογία της συνήθους διαρκούς κριτικής χωρίς θέσεις, αναζήτησα έναν τρόπο δράσης και έκφρασης για πολεοδομικές – σχεδιαστικές ρυθμίσεις στην πόλη που γεννήθηκα το Μεσολόγγι.

 Ξεκίνησα με πρώτη συμμετοχή στην έκθεση «Φαντάσου την πόλη Μεσολόγγι 2013» με  προτάσεις για την πόλη μας και την κυκλοφοριακή μελέτη του οικιστικού συνόλου της «Καλλονής».

Μελετώντας το αστικό δομημένο περιβάλλον έγραψα το πρώτο μου βιβλίο  «Σχεδιάζοντας το Μεσολόγγι». Στη συνέχεια έγραψα το δεύτερο βιβλίο μου «Οργάνωση πόλης» που αφορά την οργάνωση της πόλης μας.

Ασχολήθηκα με την ζωγραφική  και την αγιογραφία. Διδάχθηκα παλαίωση εικόνας σε κεραμίδι και ξύλο καθώς και   πυρογραφία.

Αρχές του 2017 ξεκίνησα και συνεχίζω με την εθελοντική μου  ομάδα τον σχεδιασμό των γραφομένων στο πρώτο μου βιβλίο για την πόλη μας. Τα  βιβλία και οι εργασίες μου τόσο προσωπικές όσο και της εθελοντικής σχεδιαστικής μας ομάδας είναι  ελεύθερα αναρτημένες για κάθε αναγνώστη στο διαδίκτυο.

web:    https://tsakmakli.wordpress.com/.

Από  το 2013  έως σήμερα με την φωνή  μου ως απλού πολίτη ενημερώνω  ακούραστα με τις θέσεις μου την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Από το 2011 αρθρογραφώ στον τοπικό τύπο όπου καταθέτω δημόσια  τις θέσεις μου.