Συνέντευξη _ Αντώνης Μηλιώτης

Είναι επιβεβλημένο να γνωρίσουμε καλύτερα τους ανθρώπους που ζητάνε τη ψήφο μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου.
Πώς σκέφτονται για την πόλη, τί σχέδια έχουν, γιατί συμμετέχουν στις εκλογές;
Σε αυτά τα πλαίσια, ο Αντώνης Μηλιώτης, υποψήφιος με τον συνδυασμό “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”, διεκδικώντας τη συμμετοχή τou στο Τοπικό Συμβούλιο, απαντά σε 7 ερωτήσεις!

1. Σε μια περίοδο όπου οι πολίτες απαξιώνουν την πολιτική, εσύ αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτή σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Τι σε ώθησε σε μια τέτοια απόφαση;

Το να παρατηρεί και να διαπιστώνει κανείς προβλήματα και μη ορθές καταστάσεις στον τρόπο διαχείρισης καταστάσεων και προβλημάτων στον δήμο που ζει δεν είναι αρκετό. Όσον αφορά την αυτοδιοίκηση υπάρχουν πολλά τα οποία πρέπει να βελτιωθούν και σε πολλούς τομείς. Μέσω της ένταξής μου σε μια ομάδα όπως η δική μας επιλέγω να συμμετέχω ώστε να εκθέσω τις απόψεις μου, ειδικά όσον αφορά θέματα που αφορούν το γνωστικό μου αντικείμενο.

2. Γιατί επέλεξες το Συμβούλιο Κοινότητας και όχι μια προσπάθεια να εκλεγείς στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Κύριο μέλημά μου ήταν να ενταχθώ σε μια ομάδα που μου ταιριάζει. Αυτό το βρήκα στην Κοινότητα Μεσολογγίου. Το Συμβούλιο Κοινότητας μπορεί να αποτελέσει ένα σοβαρό μέσο προώθησης ιδεών και λύσεων αρκεί να αποτελείται από μέλη με γνώση, στόχους και διάθεση για προσφορά.

3. Θεωρείς ότι οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου Κοινότητας είναι αρκετές ώστε να μπορεί να επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών;

Αν ο θεσμός του Συμβουλίου Κοινότητας αντιμετωπιστεί σοβαρά από το δημοτικό συμβούλιο αλλά και από τα ίδια του τα μέλη, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα όργανο γνωμοδότησης επί θεμάτων και προβλημάτων το οποίο θα πρόσφερε ουσιαστικές και ρεαλιστικές λύσεις. Άρα, ναι, θεωρώ πως υπό την προϋπόθεση της σοβαρής αντιμετώπισής του, το Συμβούλιο Κοινότητας θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

4.Ποια αξιολογείς ότι είναι τα βασικά προβλήματα της κοινότητας Μεσολογγίου;

Η έλλειψη σχεδίου όσον αφορά την διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης θεωρώ πως είναι το βασικό και πιο σημαντικό πρόβλημα της πόλης. Η διαχείριση των απορριμμάτων, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η διαχείριση των δημόσιων χώρων είναι κάποια από αυτά.

5. Σε περίπτωση που εκλεγείς, σε ποιον τομέα πιστεύεις ότι θα είσαι πιο αποτελεσματικός ώστε να ασχοληθείς με αυτόν;

Θεωρώ πως ο τομέας στον οποίο θα μπορούσα να είμαι πιο αποτελεσματικός και η άποψή μου θα είχε περισσότερη βαρύτητα, λόγω σπουδών και επαγγέλματος, είναι αυτός του πρασίνου και του περιβάλλοντος.

6. Πώς οραματίζεσαι να είναι το Μεσολόγγι σε 4 χρόνια από τώρα;

Οραματίζομαι μια πόλη στην οποία θα επικρατεί η κοινή λογική, η οποία θα σχεδιάζει και θα δημιουργεί το μέλλον της στοχεύοντας το μακροπρόθεσμο, κοινό συμφέρον. Πιο συγκεκριμένα, η διαχείριση αδέσποτων θα μπορούσε να έχει πολύ πιο ουσιαστικό αποτέλεσμα αν γινόταν με παράλληλο έλεγχο των ιδιοκτητών όσον αφορά τη στείρωση, το τσιπάρισμα και τα ζευγαρώματα των σκύλων.

7. Το 2026 είναι η επέτειος των 200 ετών από την Έξοδο, ουσιαστικά το Μεσολόγγι γίνεται το επίκεντρο του κόσμου για ένα χρόνο. Τι χρειάζεται να κάνει ο Δήμος ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή την συγκυρία;

Οι υπάρχουσες υποδομές δεν είναι αρκετές ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν μια ‘συμβατική’, ετήσια επέτειο της Εξόδου, πόσο μάλλον την επέτειο των 200 ετών από την Έξοδο. Σίγουρα ο Δήμος θα πρέπει να ξεκινήσει να αποφασίζει και να σχεδιάζει το τι θέλει να κάνει και το πώς θα διαχειριστεί αυτή την επέτειο από πολύ νωρίς ώστε να υπάρχει ο χρόνος για τις όποιες παρεμβάσεις χρειαστεί να γίνουν. Η προετοιμασία των υποδομών ή και η δημιουργία νέων για να είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε με ποιότητα και σεβασμό τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη.

No Comments